Translate

28 Şubat 2013 Perşembe

Ve Dammam'dan ilk izlenimler...

Şu anda Dammamdayız. Dün akşam geldik. Sevgilimin burada halletmesi gereken bir işi vardı. Bizde bu fırsatı değerlendirdik ve dün 3 buçuk gibi yola çıktık.
Dammam'a girmemizle sanki başka bir ülkeye gelmişiz gibi hissettim. Burası riyad'dan oldukça farklı. Denizin bir şehri ve insanları değiştirdiğinin ve güzelleştirdiğinin bir başka kanıtı daha... Burası bizim Antalyamız, İzmirimiz gibi geldi bana. Çok lüks oteller olması bakımından Antalyaya çok benzettim özellikle. Riyad'da en çok sıkıntısını çektiğimiz dışarıda yürüyerek gezicek bir yerin olmayışıydı. Oysa burada geniş kaldırımlarda yürürken baka baka gezebileceğiniz mağaza ve rastoranlar var. Tabiki yine oldukça lüks ve şık.
Trafikte bir anda biraz daha normale dönerek türkiyede alıştığımız standartlara geldi. Hatta bilmesem Türkiyedeyiz sanabilirim...
Şu an kaldığımız otelin fitness merkezi, spa ve yüzme havuzu var. Saat sabah 10.30 ile akşam 17.30 arası kadınlar kullanabiliyor. 17.30 dan 24.00 e kadar ve sabah 06.30 ile 10.30 arası ise erkekler için ayrılmış. E modernlikte bir yere kadar tabi, Arabistan'da olduğumuzu unutmayalım :)
Burada bir başka dikkatimi çeken şeyde yabancı kadınların fazlalığı... Sokakta başı açık yürüyen bir sürü kadın görmek beni çok mutlu etti ve Dammam'ı şimdiden sevmeme neden oldu diyebilirim.  
Riyad 'da arabada sürekli cd çalmak zorunda kalıyoruz çünkü radyoda dinleyebiliceğimiz bir şey duymak neredeyse imkansız. Oysa Dammam il sınırına girmemizle radyoda amerikalı djler ve yabancı şarkılar çalmaya başladı ki bu bile bizi gülümsetmeye yetti :)
Bakalım bu günün sonunda bu ilk izlenimlerim değişecek mi? Bekleyip göreceğiz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder